Polgármester
Megjelent Törökbálint Város Önkormányzatának Szociális Kalauza

Megjelent Törökbálint Város Önkormányzatának Szociális Kalauza

2022.01.12.  

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy honlapunkon már elérhető, illetve a Városházán és a szociális és egészségügyi intézményeinkben papírformában is hozzáférhető a Szociális Kalauz.

Ezzel a kiadvánnyal szeretnénk segítséget nyújtani a támogatási rendszerekben történő eligazodáshoz, hiszen mindannyiunk élete során adódhatnak olyan helyzetek, amikor segítségre szorulunk, de nem tudjuk, hogy hová is fordulhatnánk.

Tovább »

Oltási akció!

Oltási akció!

2022.01.04.  

Az országos tisztifőorvos Dr. Müller Cecília határozatának értelmében Törökbálinton is lesz oltási hétvége. Így arra biztatok mindenkit, - aki még nem tette meg - hogy éljen a lehetőséggel, és keresse fel háziorvosát az alábbiakban közzétett időpontokban.

A COVID-19 elleni védőoltás felvételére előzetes bejelentkezés nem szükséges!

Tovább »

Elek Sándor: Boldog újesztendőt!

Elek Sándor: Boldog újesztendőt!

2021.12.31.  

Boldog újesztendőt kívánok mindenkinek!

Talán egy kicsit nyugodalmasabbat, mint az előző esztendő volt!

Tovább »

Ingyenes jégpálya használat!

Ingyenes jégpálya használat!

2021.12.22.  

Tájékoztatom Önöket, hogy a jégpálya az alábbi napokon ingyenesen mindenki számára ingyenesen látogatható:

  • December 25. - 10 óra és 20 óra között
  • December 26. - 10 óra és 20 óra között
  • December 31. - 10 óra és 20 óra között
  • Január 1. - 10 óra és 20 óra között

Tovább »

Városfejlesztési beszélgetések - elmarad!

Városfejlesztési beszélgetések - elmarad!

2021.12.09.  

A Városfejlesztési beszélgetések programsorozat következő állomása - mely 2021. december 14-én a “Sétatér aktuális tervei” témakörében került volna megrendezésre - elmarad.

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre és az esetleges egészségügyi kockázatokat is mérlegelve az esemény megrendezését nem tartom biztonságosan kivitelezhetőnek.

Tovább »

Újra műjégpálya Törökbálinton

Újra műjégpálya Törökbálinton

2021.12.06.  

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy sikeres pályázati forrás igénybevételével 2021. december 11-től mindenki számára elérhető ideiglenes műjégpálya kerül megnyitásra a Munkácsy Mihály Művelődési Ház mögötti udvaron, az alábbi feltételek szerint.

  • Hétfőtől péntekig, 08.00 és 14.00 óra között az iskolások vehetik igénybe ingyenesen, az iskolák szervezésében
  • Hétköznapokon 15.00 és 20.00 óra között, valamint hétvégén 10.00 és 20.00 óra között a műjégpálya a nagyközönség számára is elérhető

Tovább »

Tájékoztató a 2021. december 16-ai közmeghallgatás rendjéről

Tájékoztató a 2021. december 16-ai közmeghallgatás rendjéről

2021.12.03.  

A járványhelyzet ellenére is igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a közmeghallgatás sikeres legyen és a résztvevő törökbálintiak személyesen is el tudják mondani véleményüket, fel tudják tenni kérdéseiket.

Mindemellett azonban közös felelősségünk, hogy ez az esemény ne jelentsen komoly kockázatot a résztvevőkre a világjárvány 4. hulláma idején sem.

Éppen ezért a 2021. évi közmeghallgatást az eddigiektől eltérő rendszabályok szerint tartjuk meg.

Természetesen kérdéseiket előzetesen írásban is feltehetik a közmeghallgatás előtti napig (december 15.) a e-mail-címen. A beérkezett kérdéseket és az arra adott válaszokat a közmeghallgatáson ismertetjük.

Továbbá tájékoztatom Önöket, hogy a közmeghallgatás élő közvetítése elérhető lesz a www.torokbalint.hu honlapon, a következő linken: www.torokbalint.hu/app/cms/TorokbalintApp/index?id=14

Bízom benne, hogy minél többen fogják ily módon is figyelemmel kísérni a közmeghallgatást, így azok is, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, megismerhetik a lakosokat foglalkoztató legfontosabb problémákat és az azokra adott válaszokat.

Tovább »

Elek Sándor, a polgármester válaszol

Elek Sándor, a polgármester válaszol

2021.12.03.  

Az elővárosi vasút fejlesztéséről és megvalósításáról szóló tervekről egyeztetett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetőjével Dr. Aradszki András a térség országgyűlési képviselője, Csenger-Zalán Annamária, a város főépítésze és Elek Sándor polgármester.

Tovább »

Egyeztetés a NIF-nél

Egyeztetés a NIF-nél

2021.11.29.  

A NIF által megrendelt megvalósíthatósági tanulmány készítése tavasszal indul, melynek során az ígéretek szerint figyelembe veszik az általunk felvázolt problémákat és javaslatokat is. Vezérigazgató úr biztosított minket arról, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a gyorsvasút nyomvonala a felszín alatt készüljön el a Ráczugot érintő szakaszon.

Tovább »

Csak a legszükségesebb esetben keressük fel háziorvosunkat!

Csak a legszükségesebb esetben keressük fel háziorvosunkat!

2021.11.26.  

Továbbá kérem Önöket, hogy felsőlégúti megbetegedés esetén vagy kifejezetten koronavírus fertőzésre utaló tünetek esetén semmiképpen ne keressék fel a rendelőket, éljenek a telefonos konzultáció lehetőségével. Súlyos panaszok, tünetek esetén hívják az Országos Mentőszolgálatot a 112-es vagy a 104-es segélyhívó számon.

Az alapellátás biztosításának érdekében, a jelenlegi súlyos helyzetben kiemelten fontos, hogy a lehető legkisebb fertőzésveszélynek tegyük ki az orvosokat, az ápolókat és a rendelőben dolgozó személyzetet.

Tovább »