Polgármester
Oltassunk!

Oltassunk!

2021.04.19.   [280 KB]

A Magyarországon elérhető vakcinák mindegyike biztonságos, és száz százalékos védelmet nyújt a betegség súlyos vagy halállal végződő lefolyásától.

Tájékozódjanak megbízható forrásokból és hallgassanak a szakmájukat kiemelkedő színvonalon művelő egészségügyi dolgozókra, virológus szakemberekre, akiknek véleménye egyöntetűen a vakcinázás mellett szól.

Tovább »

Polgármesteri felhívás

Polgármesteri felhívás

2021.04.16.  

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy hétfőtől lezárásra kerül a Városházával szemben lévő, parkolónak használt, murvás magánterület - így a jövő héttől a termelői piacra, valamint az ügyintézésre érkezők már nem tudják használni azt.

A Baptista Szeretetszolgálat tulajdonában lévő terület lezárására biztonsági okokból kerül sor, ugyanis megkezdődik a területen lévő régi óvodaépületnek - a helyi örökségvédelmi érdekekkel megegyező - szakszerű felújítása.

Tovább »

Rendkívüli települési támogatás!

Rendkívüli települési támogatás!

2021.04.13.  

Minden körülményt alaposan mérlegelve úgy döntöttem, hogy a lefoglalt mennyiséget az idei évben a szociálisan rászoruló törökbálinti lakosokhoz juttatjuk el - természetbeni ellátás formájában.

Az összesen 330 fő részére a kiszállítás a mai napon a Városgondnokság segítségével meg is kezdődött.

Tovább »

„Törökbálint Közbiztonságáért” díjat kapott Kalló Ferenc

„Törökbálint Közbiztonságáért” díjat kapott Kalló Ferenc

2021.04.13.  

A mai napon, Törökbálint város képviselő-testülete és minden lakója nevében, Törökbálint közrendje, közbiztonsága és a bűnmegelőzés érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért, Kalló Ferencnek adtam át a „Törökbálint Közbiztonságáért” díjat.

Tovább »

Pályázati felhívás sportszervezetek részére – 2021.

Pályázati felhívás sportszervezetek részére – 2021.

2021.04.06.   [312 KB]

Törökbálint Város Önkormányzata elismeri és megbecsüli a Törökbálinton működő, tevékenységüket a település lakossága érdekében kifejtő sport szervezetek tevékenységét, ezért a korábbi évekhez hasonlóan 2021. évre is nyílt pályázatot hirdet a törökbálinti sportszervezetek támogatására.

A pályázatokat kizárólag az erre a célra létrehozott felületen (civil.torokbalint.hu), 2021. április 06. (kedd) - 2021. április 30. (péntek) között lehet feltölteni.

Tovább »

Polgármesteri köszöntő – óvodai beiratkozások

Polgármesteri köszöntő – óvodai beiratkozások

2021.04.06.  

Az elkövetkező hónapokban lezajló óvodai beiratkozások sok család életében jelentős változásokat jelentenek, hiszen gyermekük kikerül a családi fészekből és elindul a közösségbe való beilleszkedés útján. A szülők jogos elvárása, hogy a köznevelésbe bekapcsolódó gyermekeik színvonalas, a jövőjüket megalapozó nevelésben, oktatásban vegyenek részt.

Honlapunkon megjelenő tájékoztatónkban kívánunk segítséget nyújtani Önöknek az óvodai beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról.

Tovább »

Áldott, békés ünnepet, Törökbálint!

Áldott, békés ünnepet, Törökbálint!

2021.04.02.  

Az egyik legnagyobb keresztény ünnepünk; hitünk, vallásunk legjelentősebb ígéretét, a feltámadás reményét hordozó ünnepnapok előtt állunk. Ha a külsőségekben jelentkező hagyományainkat háttérbe szorítva is, de lélekben már mindenképpen a húsvétra készülődünk.

Az ünnep kegyelme és valódi jelentése adjon erőt, kitartást mindannyiunknak az elkövetkezendő időkben is.

Tovább »

Gyümölcsfa- és rózsaosztás

Gyümölcsfa- és rózsaosztás

2021.03.25.  

Tájékoztatom Önöket, hogy az immár hagyománnyá vált gyümölcsfa- és rózsaosztás az idén sem maradhat el.

A regisztrációt március 26-án (péntek) indítjuk. Jelentkezni a e-mail-címen lehetséges. A papíralapú igénylést a Városháza (Munkácsy M. u. 79.) recepcióján lehet leadni munkaidőben.  Az esélyek egyenlőségét szem előtt tartva, online módon 125 és papír alapon is 125 regisztrációt fogadunk.

A regisztráció lehetőségét április 2. (péntek) napjáig, vagy a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

Tovább »

„Regisztráció koronavírus elleni védőoltásra” nyomtatványok a Városházán

„Regisztráció koronavírus elleni védőoltásra” nyomtatványok a Városházán

2021.03.21.  

Tekintettel arra, hogy vannak olyan lakosok, akik megfelelő digitális ismeretek vagy eszközök, saját e-mail-cím hiányában nem tudtak regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon keresztül, illetve nem kaptak papíralapú regisztrációra levelet, a Városháza (Munkácsy M. u. 79.) portáján „Regisztráció koronavírus elleni védőoltásra” elnevezésű nyomtatványokat helyeztünk el.

Tovább »

Segítség háziorvosainknak

Segítség háziorvosainknak

2021.03.19.  

Törökbálint minden lakójának nevében ezúton is köszönetemet fejeztem ki a járvány elleni védekezésben és az oltási program végrehajtásban való áldozatos munkáért minden háziorvosunknak és asszisztensnek.

Mindannyiunk érdeke, legfontosabb közös ügyünk, hogy a törökbálinti lakosok a lehetőségekhez mérten gyorsan, zökkenőmentesen jussanak hozzá a vakcinához.

Tovább »