Közérdekű információk
Kegyeleti szolgáltatás

Kegyeleti szolgáltatás

2021.07.15.  

A Törökbálinti Városgondnokság pályázatot írt ki a Törökbálinti Köztemető üzemeltetésére vonatkozóan. A beérkezett pályázatok értékelése után a képviselő-testület döntése alapján 2021. július 1-től a Törökbálinti Köztemető üzemeltetője a SZIGÜ Temetőüzemeltető Kft.

Kérjük a továbbiakban őket keressék az alábbi elérhetőségek egyikén.

Tovább »

A Kelenföldi pályaudvar környékének fejlesztése - kérdőív

A Kelenföldi pályaudvar környékének fejlesztése - kérdőív

2021.07.15.   [108 KB]

A Kelenföldi pályaudvar környékének fejlesztése kapcsán hamarosan elindul a tervezés, melynek kapcsán célunk, hogy a funkciókat a környéken lakók és a közlekedési csomópontot rendszeresen használó ingázók igényeinek megfelelően tudjuk kialakítani az új intermodális csomópontot.

Ezért a Budapest Fejlesztési Központ kérdőíves igényfelmérést indított, ami a https://bfk.hu/kelenfold oldalról érhető el. A válaszokat 2021. július 21-ig várjuk.

A kérdőívben a jelenlegi használati szokásaikról, az intermodális csomópontra tervezett funkciókról kérdezzük a kitöltőket.

Tovább »

Agárdi Popstrand - Hooligans koncert, időpontváltozás

Agárdi Popstrand - Hooligans koncert, időpontváltozás

2021.07.15.   [6259 KB]

4 nagyon sikeres koncert megrendezése, valamint az együttműködéseink adminisztrációs nehézségekkel teli beindítása után, műsorváltozás lesz, az Agárdi Popstrand rendezvénysorozatában. A hétvégén kiadós esőzés várható, ezért a Hooligans, B 52, ACId/DC koncertek időpontja: augusztus 6. péntek.

Tovább »

Szénmonoxid tájékoztató

Szénmonoxid tájékoztató

2021.07.13.   [27 KB]

A szénmonoxid (co) éghető anyagok (pl. fa, gáz, stb.) tökéletlen égése során keletkezhet. Színtelen, szagtalan, mérgező, belégzése során a belélegzett mennyiségtől függően különböző tünetek jelentkezhetnek: enyhe fejfájás, émelygés, hányinger, lüktető fejfájás, álmosság, elmezavar, erős szívverés, eszméletvesztés, görcs, légszomj, halál.

Tovább »

Szerdától péntek éjfélig harmadfokú hőségriadó

Szerdától péntek éjfélig harmadfokú hőségriadó

2021.07.07.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót adott ki az ország egész területére 2021. július 7-én (szerda) 0.00 órától 2021. július 9-én (péntek) 24:00 óráig.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja az emberek figyelmét, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet. Kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. A bőr védelméről sem szabad megfeledkezni: naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban a leégés ellen védekezni.

Tovább »

Számlaküldés e-mailben, PDF formátumban

Számlaküldés e-mailben, PDF formátumban

2021.07.06.  

A pandémiás időkben felértékelődtek a közvetlen kontaktus nélküli számlázási és fizetési megoldások. Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. örömmel tájékoztatja Önöket, hogy 2021 áprilisában társaságunk elindította a PDF számla szolgáltatást. Ennek lényege, hogy a Önnek lehetősége van a vízdíj számláját közvetlenül az Érd és Térsége Víziközmű Kft-től e-mailben kézhez kapni, és ehhez nem szükséges a Díjnet Zrt. által működtetett rendszerhez történő csatlakozás, újabb felhasználónév/jelszó páros megjegyzése.

Tovább »

Országos Tűzgyújtási Tilalom 2021. június 24-től

Országos Tűzgyújtási Tilalom 2021. június 24-től

2021.07.05.   [107 KB]

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is.

Kérjük, sehol ne dobjanak el cigaretta csikket, használják a hamutartót. Az eloltottnak vélt cigaretta csikkek apró égő zsarátnokai sok erdő pusztulásáért felelősek.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy a tűzgyújtási tilalom alá eső területeken kiemelten fontos a korlátozó előírások betartása.

Tovább »

Több mint másfél millióan kapnak értesítést a NAV-tól

Több mint másfél millióan kapnak értesítést a NAV-tól

2021.06.29.   [177 KB]

Június végétől október végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint másfél millió magánszemélynek, egyéni vállalkozónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről. A küldemény elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: kell-e fizetnie, illetve igényelhet-e vissza.

Tovább »

Pest Megyei Békéltető Testület

Pest Megyei Békéltető Testület

2021.06.29.   [39 KB]

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Békéltető Testület elérhetősége megváltozott.

Tovább »

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadó lépett életbe!

A legmagasabb, harmadfokú hőségriadó lépett életbe!

2021.06.22.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24. (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriadó adott ki.

Tovább »