Walla József Óvoda
Nevelési évet záró gondolatok
 2023. július 3.

Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet mindazért a sok szépért és jóért, ami a Walla József Óvodában ebben a nevelési évben történt. Felemelő érzés ilyenkor végig gondolni az olykor persze nehézségekkel is tarkított, mégis sok-sok örömet és kedves meglepetést adó mögöttünk álló nevelési évet.

Mesetáborban voltunk
 2022. június 30.

Iskolába induló nagycsoportosainkkal Népmesekincstár Mesetáborban voltunk.

Meséltünk a szobában, pihentünk, kipróbáltuk a bekötött szemmel járást, akadálypályán és varázsösvényen jártunk, meséltünk a természetben, labdáztunk a számokkal.

Húsvéti családi mesedélután
 2022. május 13.

Húsvét ünnepére készülődve mesedélutánra hívtuk meg a családokat, hogy a mesék szárnyán együtt közeledjünk e különleges ünnephez. A gyerekek szüleikkel, testvéreikkel elmélyülten hallgattuk a meséket egymás után. A mesék között vidáman mondókáztunk, énekeltünk, és megfejtettünk néhány találós kérdést is. Feltöltődtünk a mesék csodás erejével.

Húsvét a Kiscsoportban
 2022. május 12.  kis

Kiemelt célunk, hogy gyermekek megtanuljanak ünnepelni, érezzék, hogy ezek a jeles napok különlegesek. Ennek megfelelően a nyuszi érkezését megelőzően kellő időt biztosítottunk a ráhangolódásra. Beszélgettünk a húsvéti népszokásokról, videót nézegettünk a locsolkodásról.

Húsvét a középső csoportban
 2022. május 12.  kozep

Idén is izgatottan készülődtünk a Húsvét ünnepére a gyerekekkel. Tojás formát festettünk különböző technikákkal, tavaszi, húsvéti történeteket meséltünk, sok nyuszis játékot játszottunk. A Húsvéti mesedélutánunkon sok család vett részt, ezzel a programunkkal is az ünnepre hangolódtunk.

Húsvét a nagycsoportban
 2022. május 12.  nagy

Szép hímes tojásokat színeztek, vágtak ki barna karton kosárkákba helyezve, ezzel díszítettük a faliújságot, csoportszobát. Beszélgettünk a húsvéti jelképekről, eledelekről, szokásokról.

A játék, locsolóvers tanulás és közös éneklés után lelkesen keresték meg a fűben lapuló kis nyuszikat kint az udvaron.