Mit jelentenek ezek a szavak?

Mit jelentenek ezek a szavak?

Ezek a kérdések hangzottak el október 23-án óvodánkban. Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a gyerekek ezekről a fogalmakról. Beszélgettek-e már otthon szüleikkel, mi jutott el hozzájuk a médiából.

Őszi gazdagság

Őszi gazdagság

Kis művészeink igazán ötletes alkotásokkal örvendeztették meg egymást, illetve a másik csoportokba járó gyerekeket is. Ezen a napon az esztétikai élmény mellett, gasztronómiai élményben is részesültek a gyerekek, tökmagot, tökmagolajat és édes sütőtököt is kóstoltak.

Szülők az oviról, ünnepeinkről, hétköznapjainkról…

Szülők az oviról, ünnepeinkről, hétköznapjainkról…

Hiszem, hogy egy szülő és gyerekének viszonya az együtt töltött idővel, az együtt megélt élmények által lehet gazdagabb és erősebb. És erre van szüksége a családnak is.

Pontosan ezen okból tartom fontosnak, ha az ovi által is szerezhetünk közös élményeket.

„Tök jó” napok a Pillangó csoportban

Az október a betakarítás jegyében telt nálunk. A gyerekek játékosan, dalokon, népi játékokon keresztül átélhették a szüret hangulatát. Lelkesen morzsolták a kukoricát, Kukorica Katának kukoricacsuhéból csinos frizurát fontak, magvakkal tányéralátétet díszítettek.

St. Martin Tag im Kindergarten

Die Martinslieder erklingen in den Gruppenzimmern und auf dem Flur, die Stimmung des Festes füllt unsere Tage. Aufgeregt warten wir auf dem Vormittag mit den Schulkindern und auf dem Martinsumzug.