Házhoz jön a Vadaspark

Házhoz jön a Vadaspark

A nevelőtestület úgy döntött, hogy az "Állatóvoda" témát választjuk, hiszen az erdő állatai és a kicsinyeik biztos, hogy a kisebbek és a nagyobbak számára egyaránt érdekes lesz. Sokféle színes kép és izgalmas mozgásos játék, illetve báb várta a gyermekeket a "Varázserdőben"...

Mit jelentenek ezek a szavak?

Mit jelentenek ezek a szavak?

Ezek a kérdések hangzottak el október 23-án óvodánkban. Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak a gyerekek ezekről a fogalmakról. Beszélgettek-e már otthon szüleikkel, mi jutott el hozzájuk a médiából.

Őszi gazdagság

Őszi gazdagság

Kis művészeink igazán ötletes alkotásokkal örvendeztették meg egymást, illetve a másik csoportokba járó gyerekeket is. Ezen a napon az esztétikai élmény mellett, gasztronómiai élményben is részesültek a gyerekek, tökmagot, tökmagolajat és édes sütőtököt is kóstoltak.

„Tök jó” napok a Pillangó csoportban

Az október a betakarítás jegyében telt nálunk. A gyerekek játékosan, dalokon, népi játékokon keresztül átélhették a szüret hangulatát. Lelkesen morzsolták a kukoricát, Kukorica Katának kukoricacsuhéból csinos frizurát fontak, magvakkal tányéralátétet díszítettek.

St. Martin Tag im Kindergarten

Die Martinslieder erklingen in den Gruppenzimmern und auf dem Flur, die Stimmung des Festes füllt unsere Tage. Aufgeregt warten wir auf dem Vormittag mit den Schulkindern und auf dem Martinsumzug.