Az iskolaérettségről, iskolakezdésről a pszichológus szemével

Az iskolaérettségről, iskolakezdésről a pszichológus szemével

Az iskolakezdés a gyermek életének egyik legjelentősebb fordulópontja, hiszen az indulás meghatározza iskolai pályafutását, ami a későbbiekben egész életére kihathat. Ha a beiskolázás nem megfelelő időben történik, annak hosszú távú negatív következményei lehetnek.

Ismét együtt kávéztunk a gyermekekért

Ismét együtt kávéztunk a gyermekekért

Egy olyan alkalmat kínáljunk fel a családoknak, ahol kicsik és nagyok egy sütizéssel egybekötött kávézás/teázás erejéig megpihenhetnek, valamint kötetlenül beszélgethetnek egymással és az óvoda dolgozóival, amire sajnos a zsúfolt hétköznapokban nem mindig nyílik lehetőség.

Bee-Bot méhecske és társai

Bee-Bot méhecske és társai

A Német Belügyminisztérium (BMI) által kiírt pályázaton, melyen óvodánk a „Digitális eszközök a másodnyelv és a nemzetiségi tartalmak közvetítésére” című pályázatával 1985 EUR-t nyert, új digitális eszközökkel gazdagodott óvodánk.

Bee-Bot méhecske és társai

Márton napi délelőttünkön az iskolás gyerekek is lelkesen tevékenykedtek ezen eszközökkel.

An unserem Martinstag-Vormittag spielten auch die Schulkinder gerne mit diesen Geräten.

Bee-Bot Biene im Kindergarten

Nach einer erfolgreichen Bewerbung, wo wir auf die Ausschreibung der BMI uns mit dem Thema: „Digitale Mittel zur Vermittlung der Zweitsprache und Nationalitäteninhalte im Kindergarten” beworben haben, wurde unser Kindergarten mit 1985 EUR unterstützt, so konnten wir  digitale Requisiten besorgen.