Polgármester

Veszélyeshulladék - gyűjtési akció!


Tisztelt Törökbálintiak!

Önkormányzatunk már évek óta kiemelten kezeli a környezetvédelem témakörét. A környezetvédelmi alapból finanszírozva az évek alatt több ezer facsemete került ki a közterületekre. A - szintén a zöldfelületek növelését célzó - faosztási akciókban a lakosság bevonásával magáningatlanok részére is hasonló mennyiségben osztottunk ki facsemetéket.

Tisztább környezetünk érdekében azonban a zöldfelületek növelése mellett a háztartásokban felgyülemlő hulladékkal kapcsolatban is tennivalónk van. Örömmel tájékoztatom tehát Önöket, hogy a már évek óta megszokottá vált veszélyeshulladék-gyűjtési akció alkalmával idén ismét lehetőséget biztosítunk arra, hogy a háztartásokban felgyülemlett veszélyes hulladékot biztonságos körülmények között leadhassák.

Az akció évről-évre nagyjából 50 000 kilogrammnyi hulladéktól szabadítja meg városunkat. Kérem tehát Önöket, hogy éljenek a lehetőséggel!

Veszélyeshulladék - gyűjtési akció!

Időpont: 2022. MÁJUS 21. (8.00 és 13.00 óra között)

Helyszín: Átkötő út (Patak utcát és a Munkácsy Mihály utcát összekötő út)

Leadható hulladéktípusok

  • Növényvédőszer - maradék és - csomagolás
  • Akkumulátor, szárazelem
  • Motor - és kenőolaj - hulladék, olajos rongy
  • Oldószer, oldószeres flakon
  • Festék, festékes doboz, kátrányos építőanyag, hajtógázos palack
  • Azbeszt - tartalmú anyagok, pala
  • Képcsöves monitor, tévé *

Kompresszort tartalmazó háztartási elektronikai hulladék (hűtőszekrény és fagyasztógép) * egyéb háztartási elektronikai hulladék (háztartási kis - és nagygépek) *

* Csak egész berendezéseket lehet leadni, törött tévét, kompresszortól megfosztott hűtőszekrényt nem!

Az akció keretében kizárólag 8 óra és 13 óra között és kizárólag a listán szereplő, háztartásban keletkezett és a háztartási mennyiséget meg nem haladó hulladék adható le!

Törökbálinti lakcímkártya felmutatása szükséges!

Az Átkötő út az akció ideje alatt lezárásra kerül! Az Átkötő út az akció ideje alatt - a Patak utca felé - a célforgalom számára egyirányú lesz!

Elek Sándor
polgármester