Szülők az oviról, ünnepeinkről, hétköznapjainkról…

Szülők az oviról, ünnepeinkről, hétköznapjainkról…

Hiszem, hogy egy szülő és gyerekének viszonya az együtt töltött idővel, az együtt megélt élmények által lehet gazdagabb és erősebb. És erre van szüksége a családnak is.

Pontosan ezen okból tartom fontosnak, ha az ovi által is szerezhetünk közös élményeket.

Álruhás királylány az én anyukám…

Álruhás királylány az én anyukám…

Az idén is nagy szeretettel készültünk az „Anyák napjára”, bár ahány csoportunk van, annyiféleképpen.

A klasszikus magyar majd német nyelvű dalok és az ajándékok kiosztása után, mókás feladatokat kellett anyukáknak, nagymamáknak a gyerekekkel együtt végezni

Búcsúéjszaka

Búcsúéjszaka

Búcsúéjszakánknak kalózos témát választottunk. Az öreg kalóz lelkekhez fohászkodtunk, hogy kergessék el a viharfelhőket az óvoda egéről, mert az egész kertet szerettük volna ezen az estén birtokba venni.

Búcsúéjszaka fényképalbum

Aztán kezdetét vette a kalózzá avatás. Az öreg kalóz demizsonjából elfogyasztott erőital után, ellenséges hajókat kellett vízibombával megsemmisíteniük, cápákat kellett elpusztítaniuk, meg kellett keresniük a kincses rejtekhely kulcsát, egy szakadékon át kellett eljutniuk a rejtekhelyhez.

Stimmen wir an!

Aufruf zum Mitsingen!

Das Valeria Koch Bildungszentrum und das Ungarndeutsche Pädagogische Institut hat ein Aufruf zum Mitsingen gestartet. Unser Kindergarten hat sich auch angeschlossen, so haben wir am TrachtTag ungarndeutsche Kreisspiele am Schwabenplatz gespielt.