Összetartozunk

Összetartozunk

Június 4-én megpróbáltuk az óvodás korosztály számára is befogadhatóvá tenni, miről is szól ez a megemlékezés.

Ezen a napon is jó volt magyarnak lenni!

Ez a nap csakis a miénk...

Ez a nap csakis a miénk...

Óvodánkban a gyereknap igazán a mókáról, kacagásról, játékról szólt. Tartalmas és vidám tevékenységekkel készültünk a gyerekeknek.

Délután senkit nem kellett altatni, kellemesen elfáradtak ezen az eseménydús napon.

Hans Hoffmann Magyarországon - mesejáték

Hans Hoffmann Magyarországon - mesejáték

Április harmadik hetében a sváb projekthez kapcsolódóan Figura Ede és Márk Sarolta zenés kétnyelvű előadását néztük meg a gyerekekkel a Német Közösségi Házban, amelyet óvodánk Alapítványa támogatott.

Búcsúéjszaka

Búcsúéjszakánknak kalózos témát választottunk. Az öreg kalóz lelkekhez fohászkodtunk, hogy kergessék el a viharfelhőket az óvoda egéről, mert az egész kertet szerettük volna ezen az estén birtokba venni.

Aztán kezdetét vette a kalózzá avatás. Az öreg kalóz demizsonjából elfogyasztott erőital után, ellenséges hajókat kellett vízibombával megsemmisíteniük, cápákat kellett elpusztítaniuk, meg kellett keresniük a kincses rejtekhely kulcsát, egy szakadékon át kellett eljutniuk a rejtekhelyhez.

Stimmen wir an!

Aufruf zum Mitsingen!

Das Valeria Koch Bildungszentrum und das Ungarndeutsche Pädagogische Institut hat ein Aufruf zum Mitsingen gestartet. Unser Kindergarten hat sich auch angeschlossen, so haben wir am TrachtTag ungarndeutsche Kreisspiele am Schwabenplatz gespielt.